Üniversitemiz Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencileri Çankırı’nın ekmek ve diğer unlu mamüller üretiminde önde gelen firmasına teknik ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şinasi AŞKAR öğrencilerimizin en iyi şartlarda teorik ve uygulamalı eğitim almaları için özverili şekilde çalıştıklarını dile getirirken, işletme sahiplerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Öğr. Gör. Sevinç BAKAN ve Öğr. Gör Fatma TAYHAN KARTAL öğrencilerle ekmek ve unlu mamüllerin sağlık üzerine etkilerinden bahsettiler. Özellikle gluten ve glisemik indeks hakkında bilgi paylaşımında bulunurken, fayda ile zararı belirleyen kriterin tüketim miktarı olduğunu, hangi ekmeğin ne kadar tüketileceğinin de bireysel farklılıklara göre belirlenmesi gerektiğini vurguladılar. İşletme sahibi Sayın Orhan KUŞÇU, işletmenin kuruluş tarihçesinden bahsettikten sonra işletme bünyesinde istihdam edilebilecek diyetisyenlerden beklentilerinden bahsetti. Firmanın Yüksek Gıda Mühendisi Meltem ÜNLÜ, Gıda Müh. Semiha EKİCİ ve Gıda Müh. Fatma RAMAZAN üretim tesisinde baştan sona uygulanan süreçleri ve hijyen prosedürleri hakkında bilgi verdi. Öğrenciler bu tür teknik gezilerde teorik bilgilerin sahada uygulamanın akılda kalıcı bir eğitim şekli olduğunu, mesleki bakış açılarının genişlediğinden bahsederek memnuniyetleri dile getirdiler.