4 MART DÜNYA OBEZİTE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri tarafından 4 Mart Dünya Obezite Günü’nde farkındalık oluşturmak ve konuya dikkat çekmek için Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde stant kurdular. Beslenme ve Diyetetik Topluluğu danışmanı Araş. Gör. Şeyma Nur ERCAN, topluluk başkanı Büşra ŞAHİN ve topluluğa üye olan beslenme ve diyetetik öğrencileri tarafından öğrencilerin, idari ve akademik personellerin el kavrama gücü, deri kıvrım kalınlığı, bel çevresi, üst orta kol çevresi gibi ölçümleri alınarak obeziteye yatkınlık dereceleri belirlenmiştir. Buna ek olarak, obezitenin önlenmesine yönelik beslenme önerilerinden oluşan bilgilendirme yazıları dağıtılarak farkındalık kazandırılmaya çalışılmıştır. Ayrıca Erasmus Personel Hareketliliği kapsamında Fakültemize ziyarette bulunan Prof. Dr. Nicholas Kiggundu etkinlik standını ziyaret ederek, öğrencilerimizle bilgi alışverişinde bulunmuştur.

Sonuç Raporu

Yayınlanma Tarihi: 15 Mart 2024 Cuma